Jadimex, hout
met een
duurzame meerwaarde
Ontdek onze webshop Bekijk onze referenties

Jadiwood, thermisch behandeld essenhout

Jadiwood is thermisch behandeld essenhout dat werd ontwikkeld door houtspecialist Jadimex. Maar waarom zou jij dit soort hout moeten kopen? In deze blog zetten we alle troeven van dit thermisch behandeld essenhout op een rij.

Thermisch behandeld essenhout is extreem duurzaam

Thermisch behandeld essenhout ontleent zijn naam aan de laagenergetische thermische behandeling die het hout ondergaat. Daarbij wordt het aan de correcte temperatuur gedurende een welbepaalde tijd verwarmd. Het resultaat: het thermisch behandeld essenhout wordt zeer duurzaam en is dus bestand tegen vele verschillende weersomstandigheden. Extreme warmte of langdurige blootstelling aan vocht? Thermisch behandeld essenhout geeft letterlijk en figuurlijk geen krimp.

 

Thermisch behandeld essenhout is mooi om zien

Behalve degelijkheid biedt thermisch behandeld essenhout ook esthetische troeven. Dankzij de thermische behandeling ziet het hout er donkerder uit en komt de houttekening veel beter tot haar recht. Het is dan ook geen toeval dat vele mensen kiezen voor thermisch behandeld essenhout bij de selectie van terrasplanken of houten gevelbekleding.

Ontdek de troeven van thermisch behandeld essenhout.
Met thermisch behandeld essenhout maak jij je houtdroom waar.

Thermisch behandeld essenhout is ecologisch verantwoord

Kies je voor thermisch behandeld essenhout? Dan maak je een ecologisch verantwoorde houtkeuze. Het essenhout dat Jadimex gebruikt draagt sowieso het FSC®-keurmerk en wordt ook optimaal gebruikt tijdens het productieproces. Kleine stukken hout die normaal worden weggegooid, worden verlijmd en gevingerlast en vormen zo een sterke verbinding die stabieler is, want ze zijn minder onderhevig aan vervorming.

Kies voor Jadiwood, thermisch behandeld essenhout van Jadimex

Bij Jadimex tref je een kwarteeuw houtexpertise. Het bewijs daarvan is Jadiwood, ons eigen thermisch behandeld essenhout. Laat je inspireren in onze toonzaal en vraag onze ervaren medewerkers om je te begeleiden bij jouw zoektocht naar de beste houttoepassing in Jadiwood.

 

Benieuwd om kennis te maken met Jadiwood? Neem dan snel contact met ons op!

Jouw droomproject,
onze jarenlange ervaring

Jouw droom-
project, onze jarenlange
ervaring

  • Op zoek naar Azobé, Ipé, Padoek of Thermowood?
  • Hout nodig dat niet alleen sterk, maar ook mooi is?
  • Nood aan nieuwe terrasplanken, houten gevelbekleding of een nieuwe omheining?
  • Groot tuin- of bouwproject in het verschiet?
Bekijk onze referenties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Jadimex,
hout is
onze
zuurstof

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier, of spring gewoon eens binnen tijdens de openingsuren. Dankzij onze centrale ligging zijn wij vanuit alle hoeken van België vlot bereikbaar.

Maak een afspraak