Jadimex, hout
met een
duurzame meerwaarde
Ontdek onze webshop Bekijk onze referenties

Importeurs gaan voor meer duurzaam hout

Een groep van Europese houtimporteurs, waaronder Jadimex, trekt aan de kar voor meer duurzaam tropisch hout. Met een open brief aan de Braziliaanse houtsector vragen ze meer aandacht voor duurzaamheid, kwaliteit en een brede langetermijnvisie zodat het houtaanbod ook in de toekomst gegarandeerd blijft.

Meer FSC® en focus op duurzaam hout

Jadimex is al vele jaren een bewuste voortrekker voor meer duurzaam hout. Het is dan ook met volle overtuiging dat het houtbedrijf uit Lovenjoel mee zijn handtekening zet onder de open brief. Daarin vragen de Europese houtimporteurs grotere inspanningen aan de Braziliaanse houtsector om de vraag naar kwalitatief en duurzaam hout ook op lange termijn te blijven waarborgen. Concreet willen ze weten of er meer en grotere concessies mogelijk zijn in het Braziliaanse Amazonewoud. De nadruk ligt daarbij op meer FSC®-gecertificeerde houtbossen.

 

Grotere vraag naar duurzaam hout

De houtimporteurs baseren hun vraag op een aantal vaststellingen die ze deden. Zo zien ze een groeiende belangstelling voor hout als deel van een groene transitie. Tegelijk willen overheden en particuliere kopers duidelijke certificeringen rond kwaliteit en duurzaamheid.


Ontdek hoe Europese importeurs hun schouders zetten onder meer duurzaam hout.

Die stijgende belangstelling in combinatie met een groeiend tekort aan FSC®-hout maakt duidelijk waarom de houtimporteurs actie ondernemen. Ze vragen aan de verantwoordelijken van de Braziliaanse houtsector om na te gaan of er meer concessies kunnen toegekend worden voor duurzame houtontginning. Ze zien ook dat de bosbeheerstandaarden in bestaande concessies heel erg lijken op die voor duurzaam FSC®-hout. Daarom is er dus nog veel potentieel voor meer FSC®-gecertificeerde houtontginning.

Lees meer over de inspanningen van importeurs voor meer duurzaam hout.

Onzekerheid rond vraag naar duurzaam hout wegnemen

Op dit moment is de onzekerheid over een blijvende vraag naar FSC®-hout nog een onstabiele factor voor de houtproducenten om in te zetten op meer ontginning. De Europese houtimporteurs stellen daarom duidelijk in hun open brief dat ze mee hun schouders willen zetten onder een verdere marktgroei van duurzaam FSC®-hout in Europa. Tegelijk willen ze mee rond de tafel zitten om te bekijken hoe de behoefte aan meer en betere documentatie en certificering het best wordt aangepakt.

Jouw partner voor duurzaam hout

Wil jij meer weten over duurzaam FSC®-hout of ben je op zoek naar een betrouwbare leverancier van tropisch hardhout dat ecologisch verantwoord is en beantwoordt aan de strengste kwaliteits- en duurzaamheidseisen? Steek dan zeker je licht op bij Jadimex! Onze medewerkers staan je bij met raad en daad.

 

Neem contact met ons op

Jouw droomproject,
onze jarenlange ervaring

Jouw droom-
project, onze jarenlange
ervaring

  • Op zoek naar Azobé, Ipé, Padoek of Thermowood?
  • Hout nodig dat niet alleen sterk, maar ook mooi is?
  • Nood aan nieuwe terrasplanken, houten gevelbekleding of een nieuwe omheining?
  • Groot tuin- of bouwproject in het verschiet?
Bekijk onze referenties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Jadimex,
hout is
onze
zuurstof

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier, of spring gewoon eens binnen tijdens de openingsuren. Dankzij onze centrale ligging zijn wij vanuit alle hoeken van België vlot bereikbaar.

Maak een afspraak