Jadimex, hout
met een
duurzame meerwaarde
Ontdek onze catalogus Bekijk onze referenties

We beginnen bij het plaatsen van de onderstructuur, deze bestaat uit hardhouten onderbalken.

Deze onderbalken plaatst u met een tussenafstand van maximaal 50cm.

Als u een aarden ondergrond heeft volgt u stap 1, als u een vlakke ondergrond heeft van stabilisé, beton of andere volgt u stap 2. Als u een dakterras aanlegt volgt u stap 3.

 

  1. Aarden ondergrond

Hier adviseren wij te werken met Azobé gepunte palen, op deze palen kunt u met slotbouten de onderbalken vastzetten. Minimum elke 100cm dient u een paaltje te voorzien over de volledige lengte van de onderbalken.

De Azobé palen op de hoeken van dit terras kunt u best in de stabilisé plaatsen, de andere palen mag u rechtstreeks in de grond plaatsen.

 

  1. Stabilisé, beton of andere verharde vlakke ondergrond

De hardhouten onderbalken mogen rechtstreeks op de verharde ondergrond geplaatst worden zolang u zeker bent dat deze ondergrond vlak genoeg is. (De hardhouten onderbalken dienen minimum elke 100cm ondersteund te zijn.) Op de uiterste hoeken van uw hardhouten terras raden wij aan om de onderbalken te verankeren.

 

  1. Dakterras

Op een dakterras plaatst u bij voorkeur de onderbalken niet rechtstreeks op de dakbekleding om zo beschadiging te voorkomen. U kunt werken met een drainagedoek of - als u uw terras op een zekere hoogte dient te brengen - met regelbare onderbalk dragers. Minimum elke 100cm dient u een regelbare onderbalk drager te voorzien over de volledige lengte van de onderbalken.

 

Eenmaal de onderbalken geplaatst zijn kan er overgegaan worden tot het bevestigen van de terrasplanken op deze onderstructuur.

Voor de bevestiging van uw hardhouten terrasplanken hebt u 3 mogelijkheden.

  1. Geharde Inox schroeven: het klassieke systeem voor de bevestiging van een terras met schroeven met een kleine kop. Afhankelijk van de gekozen houtsoort laat u een tussenvoeg van 2mm tot 5mm. Eventueel kunt u dit afwerken met houtstoppen om de schroeven onzichtbaar te maken.
  2. Hardwood clips: Met de Hardwood clips bekom je een terras met zeer kleine voegen tussen de terrasplanken (3mm).
  3. B-FIX: aan de zijkant van de terrasplanken wordt een profiel getrokken zodat ze kunnen bevestigd worden door middel van B-FIX klemmen aan de onderbouw, hierdoor zijn er geen schroeven zichtbaar aan de bovenzijde van de terrasplank.

Jouw droomproject,
onze jarenlange ervaring

Jouw droom-
project, onze jarenlange
ervaring

  • Op zoek naar Azobé, Ipé, Padoek of Thermowood?
  • Hout nodig dat niet alleen sterk, maar ook mooi is?
  • Nood aan nieuwe terrasplanken, houten gevelbekleding of een nieuwe omheining?
  • Groot tuin- of bouwproject in het verschiet?
Bekijk onze referenties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Jadimex,
hout is
onze
zuurstof

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier, of spring gewoon eens binnen tijdens de openingsuren. Dankzij onze centrale ligging zijn wij vanuit alle hoeken van België vlot bereikbaar.

Maak een afspraak