• Ruime voorraad

  • Levering op locatie

  • Kwaliteit gegarandeerd

FSC® hout

Van omheiningen tot gevelbekleding, van pergola’s tot carports, er zijn verschillende mogelijke houten tuinprojecten die jij kan ondernemen. Wil je wel werken met hout en er zeker van zijn dat het duurzaam gekapt werd? Je kan FSC® hout gebruiken. Door dit label kan je ’s nachts op je twee oren slapen wanneer je met ecologisch verantwoord hout wil werken.

Wat is FSC® hout?

FSC® of Forest Stewardship Council® is een internationale non-profit organisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties zoals Greenpeace en WWF. Het doel van de organisatie? Streven naar een duurzaam bosbeheer volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.

 

Hiermee toonden de oprichters dat ze tegen de kaalkap van het regenwoud waren, maar dat het kappen van hout niet zomaar mag gebeuren. Door als groothandel gebruik te maken van een ecologisch en sociaal label toon je bovendien aan je klanten dat je aan bepaalde regels voldoet. Hoe efficiënter de bomen worden gekapt zonder aan kaalkap te doen, hoe beter nieuwe bomen gaan groeien. De sociale vereiste van FSC® zorgt ook voor de bouw van ziekenhuizen, scholen en zelfs voor huisvesting en de nabijheid van de FSC® bosconcessie. FSC® hout biedt je de zekerheid dat de houtproductie op een correcte manier verlopen is.

Je kan FSC® hout gebruiken. Door dit label kan je ’s nachts op je twee oren slapen wanneer je met ecologisch verantwoord hout wil werken.
Itauba FSC® terrasplanken
Hiermee toonden de oprichters dat ze tegen de kaalkap van het regenwoud waren, maar dat het kappen van hout niet zomaar mag gebeuren. Door als groothandel gebruik te maken van een ecologisch en sociaal label toon je bovendien aan je klanten dat je aan bepaalde regels voldoet. Hoe efficiënter de bomen worden gekapt zonder aan kaalkap te doen, hoe beter nieuwe bomen gaan groeien. De sociale vereiste van FSC® zorgt ook voor de bouw van ziekenhuizen, scholen en zelfs voor huisvesting en de nabijheid van de FSC® bosconcessie. FSC® hout biedt je de zekerheid dat de houtproductie op een correcte manier verlopen is.
Steden en gemeentes worden sinds enkele jaren verplicht om te werken met FSC® hout, maar ook bij particulieren wordt het steeds populairder.
Itauba FSC® terrasplanken

Waarom kiezen voor FSC® hout?

Steden en gemeentes worden sinds enkele jaren verplicht om te werken met FSC® hout, maar ook bij particulieren wordt het steeds populairder. Om als houthandel FSC® hout te mogen verkopen, wordt er elk jaar een controle uitgevoerd. Wanneer je specifiek op zoekt bent naar FSC® hout heb je pas zekerheid als je vraagt naar het Chain of Custody nummer van de aanbieder.

 

Dit COC-nummer kan je controleren op de website van FSC®. Een label op het hout biedt geen garantie, wel een factuur met duidelijke vermelding van het FSC® hout en de COC-nummer van de verkoper. Door een lager aanbod zal je doorgaans iets meer betalen voor FSC® hout dan voor andere tropische hardhoutsoorten. FSC® hout geeft je dus vooral een controle dat alles op een ecologisch en sociaal correcte manier verlopen is tijdens het volledige proces.

Jadimex voor jouw FSC® hout

Bij Jadimex verkopen we naast andere ecologische alternatieven ook FSC® hout. Wens je wat meer informatie over FSC® gelabeld hout? Of heb je nog andere vragen in verband met het FSC® label? Stuur ons een bericht via het contactformulier of kom een keer langs.

Jouw droomproject,
onze jarenlange ervaring

Jouw droom-
project, onze jarenlange
ervaring

  • Op zoek naar Azobé, Ipé, Padoek of Thermowood?
  • Hout nodig dat niet alleen sterk, maar ook mooi is?
  • Nood aan nieuwe terrasplanken, houten gevelbekleding of een nieuwe omheining?
  • Groot tuin- of bouwproject in het verschiet?
Bekijk onze referenties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Jadimex,
hout is
onze
zuurstof

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier, of spring gewoon eens binnen tijdens de openingsuren. Dankzij onze centrale ligging zijn wij vanuit alle hoeken van België vlot bereikbaar.

Maak een afspraak
Maak een afspraak
Volg ons via:
Jadimex BV
Tiensesteenweg 225
3360 Lovenjoel (Korbeek-Lo)

Tel. 016/461 961
Fax. 016/460 935
info@jadimex.be
Ma. tem. vrij. : 8u - 17u
Zaterdag : Open tussen 8u en 12u
Zon- en feestdagen : Gesloten

Betalingsmogelijkheden