Jadimex, hout
met een
duurzame meerwaarde
Ontdek onze webshop Bekijk onze referenties

Wat is FSC®?

FSC® staat voor Forest Stewardship Council en is een internationaal keurmerk voor hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. In deze blog leggen we je haarfijn uit waarom het FSC®-keurmerk zo belangrijk is voor het hout dat jij in huis haalt.

FSC®: garantie voor de toekomstige generaties

Een duurzaam leefmilieu komt de laatste jaren terecht alsmaar hoger op ieders agenda. Zo ook op die van al wie een hart heeft voor verantwoord bosbeheer. Want daarin ligt de sleutel tot een duurzaam ontginningsbeleid. Vooral in tropische gebieden is dat een belangrijke factor. Om de bossen ook voor de volgende generaties te beschermen tegen illegale houtkap zag in 1993 de Forest Stewardship Council (FSC®) het levenslicht. Sinds 2010 heeft deze internationale organisatie ook een Belgische afdeling en ziet ze zich gesteund door alsmaar meer overheden, bedrijven en organisaties.

 

FSC®: keurmerk van betekenis

Koop je hout met een FSC®-keurmerk? Dan mag je gerust zijn. Het hout beantwoordt aan de strenge FSC®-standaard voor hout- en houtproducten. Een stevig bewijs voor de inspanningen die worden geleverd door producenten en verkopers om duurzaam bosbeheer te ondersteunen vanaf de ontginning tot de levering aan jou als klant.

 

FSC® is dus meer dan een symbool. Het is een traceerbare keten van duurzaamheid die in elke fase streng wordt gecontroleerd. En daarvan plukken jij en het milieu de vruchten. Dankzij FSC® roepen we het ongecontroleerd ontginnen van tropische bossen een halt toe en weet jij dat je gegarandeerd duurzaam hout in huis haalt. Zo lever jij je bijdrage tot een duurzamer leefmilieu dat ook voor de toekomstige garanties wordt verzekerd.

 

De laatste jaren staat vooral het sociale aspect op de voorgrond: (minimumlonen voor de arbeiders, goede huisvesting voor werkkrachten, school en ziekenhuis, in de buurt om er maar enkele te noemen. Omdat de bosbouwers zo goed bezig zijn, gaat het ecologisch gezien zeer goed in de sector en komt het belang van dit sociale aspect des te meer naar boven.

FSC® is meer dan een symbool.

Jadimex doet mee met FSC®

Bij Jadimex scharen we ons helemaal achter de duurzame doelstellingen van het Forest Stewardship Council. Dat doen we door FSC®-hout te verkopen. Dankzij ons COC-nummer weet je dat Jadimex met recht en reden FSC®-hout kan en mag aanbieden.

 

Ben je benieuwd naar het assortiment FSC®-hout dat Jadimex aanbiedt? Neem dan snel een kijkje op onze website en laat je verbazen door de ruime keuze van diverse houtsoorten.

 

Heb je vragen over FSC®-hout? Neem dan snel contact met ons op.

Jouw droomproject,
onze jarenlange ervaring

Jouw droom-
project, onze jarenlange
ervaring

  • Op zoek naar Azobé, Ipé, Padoek of Thermowood?
  • Hout nodig dat niet alleen sterk, maar ook mooi is?
  • Nood aan nieuwe terrasplanken, houten gevelbekleding of een nieuwe omheining?
  • Groot tuin- of bouwproject in het verschiet?
Bekijk onze referenties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Jadimex,
hout is
onze
zuurstof

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier, of spring gewoon eens binnen tijdens de openingsuren. Dankzij onze centrale ligging zijn wij vanuit alle hoeken van België vlot bereikbaar.

Maak een afspraak