• Ruime voorraad

  • Levering op locatie

  • Kwaliteit gegarandeerd

Wat is tropisch hardhout?

Wie voor tropisch hardhout kiest voor zijn houten poort, terras, gevelbekleding, tuinschermen of grondkeringen zit gegarandeerd jaren goed. Maar waarin schuilt de kracht van tropisch hardhout? Je verneemt er alles over!

Tropisch hardhout is duurzaam

De benaming zegt het zelf al: tropisch hardhout is hout dat afkomstig is uit tropische wouden. Die houtsoorten hebben van nature de hoogste duurzaamheidsklasse, zijn zeer hard en heel erg goed bestand tegen vocht en hitte. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat dit hout ook in onze contreien zeer gewild is bij vele mensen.

Een close-up foto van tropisch hardhout.
Wil je tropisch hardhout aankopen? Kies dan zeker voor hout met EUTR-label. Zo ben je zeker dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen die onder strikte wettelijke controle staan. Jouw garantie op duurzaam hout.

Tropisch hardhout kent vele toepassingen

Een houten poort, terras, gevelbekleding, tuinschermen of een keerwand: als je ervoor kiest om deze houttoepassingen in hardhout te laten uitvoeren, dan ga je voor producten die minimaal 25 jaar meegaan en amper onderhoud vragen. Bovendien zal het hout onder invloed van de weersomstandigheden mooi vergrijzen wat een uiterst authentiek effect geeft. Wil je dit liever niet? Dan bestaan er heel wat houtbeitsen en -oliën die je toelaten om het hout de kleur te geven die jij verkiest.

Een laag muurtje van tropisch hardhout bij een zwembad.

Jouw partner voor tropisch hardhout

Bij Jadimex in Lovenjoel stellen we onze jarenlange expertise in tropisch hardhout graag ter beschikking van jou. Zit je met vragen over een bepaald houtproject waaraan je wil starten? Kom dan gerust langs. We bekijken samen met jou welke mogelijkheden er zijn. 

Daarbij vertellen we je graag ook alles over de voordelen van tropisch hardhout en nemen we je mee doorheen de verschillende tropische houtsoorten. De houtsoorten die we het vaakst verkopen zijn: Azobé, Padoek, Ipé, Bangkirai, Afrormosia, Okan, Mukulungu, Moabi, Itauba en Iroko. We kijken heel nauwgezet naar de toepassing voor het hout. Op basis daarvan raden we je de meest geschikte houtsoort aan.

 

Wil je meer weten over tropisch hardhout en ben je benieuwd naar de tropische houtsoort die het best in aanmerking komt voor jouw houtproject? Neem dan snel contact met ons op!

Jouw droomproject,
onze jarenlange ervaring

Jouw droom-
project, onze jarenlange
ervaring

  • Op zoek naar Azobé, Ipé, Padoek of Thermowood?
  • Hout nodig dat niet alleen sterk, maar ook mooi is?
  • Nood aan nieuwe terrasplanken, houten gevelbekleding of een nieuwe omheining?
  • Groot tuin- of bouwproject in het verschiet?
Bekijk onze referenties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Jadimex,
hout is
onze
zuurstof

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier, of spring gewoon eens binnen tijdens de openingsuren. Dankzij onze centrale ligging zijn wij vanuit alle hoeken van België vlot bereikbaar.

Maak een afspraak
Maak een afspraak
Volg ons via:
Jadimex BV
Tiensesteenweg 225
3360 Lovenjoel (Korbeek-Lo)

Tel. 016/461 961
Fax. 016/460 935
info@jadimex.be
Ma. tem. vrij. : 8u - 17u
Zaterdag : Open tussen 8u en 12u
Zon- en feestdagen : Gesloten

Betalingsmogelijkheden