• Ruime voorraad

  • Levering op locatie

  • Kwaliteit gegarandeerd

Alles wat jij moet weten over brandhout

In tijden van stijgende energieprijzen zoeken veel mensen hun toevlucht tot alternatieve verwarmingsbronnen. En dan duikt de houtkachel bij velen al snel op als warmtebron. In deze inspiratietip ontdek je alle troeven van brandhout.

Waarom brandhout?

Al sinds de oertijd is vuurtje stoken een effectieve manier om voor warmte te zorgen. Gedurende een lange periode in de geschiedenis was er alleen brandhout om mensen te verwarmen. Vandaag hebben we de keuze uit een hele reeks verwarmingsbronnen en -elementen. Toch blijft haardvuur daarin een belangrijke plaats innemen. De warmte die brandhout afgeeft, wordt door velen als een aangenamere warmte ervaren. En ook de romantische ontspannen sfeer van een haardvuur met brandhout kan velen bekoren.

Een verzameling van brandhout.

Met brandhout ben je onafhankelijk

Wie verwarmt met brandhout doet dat op een goedkopere manier dan wanneer je kiest voor stookolie en aardgas. Bovendien ben je niet gebonden aan een contract, zodat je zelf kiest bij wie en wanneer je brandhout aankoopt.

Brandhout op een stapel.

Welk brandhout is geschikt?

Niet om het even welk hout is geschikt als brandhout. Hout dat werd gekliefd heeft bij voorkeur niet meer dan 20 procent vocht in zich. Anders zal het hout minder vlot branden en dus niet het volledige rendement behalen.

Hoe brandhout bewaren?

Je blokken brandhout zomaar in de buitenlucht opstapelen zonder enige vorm van beschutting, is helemaal af te raden. Zorg dat je je brandhout opbergt in een ruimte waar er voldoende luchtcirculatie is en waar vocht en regen het hout niet kunnen aantasten. Zorg er ook altijd voor dat je alvast een aantal blokken brandhout binnen legt. Zo kunnen die zich aanpassen aan de binnentemperatuur en zullen ze vlotter branden. Bovendien kun je zo ook zien of er zich geen insecten op het hout bevinden.

 

Ben je op zoek naar brandhout om je te verwarmen? Laat je dan zeker niet eender welke kwaliteit aansmeren. Brandhout dat niet voldoet aan de nodige kwaliteitseisen zal niet zorgen voor een goed rendement en kan verbrandingsproblemen veroorzaken. Laat je daarom altijd informeren door een brandhoutspecialist. Die beschikt bovendien over een voorraad brandhout van hoge kwaliteit, zodat je meteen een goede start maakt.

Jouw droomproject,
onze jarenlange ervaring

Jouw droom-
project, onze jarenlange
ervaring

  • Op zoek naar Azobé, Ipé, Padoek of Thermowood?
  • Hout nodig dat niet alleen sterk, maar ook mooi is?
  • Nood aan nieuwe terrasplanken, houten gevelbekleding of een nieuwe omheining?
  • Groot tuin- of bouwproject in het verschiet?
Bekijk onze referenties
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
[KEY1] [KEY2] [KEY3] [KEY4] [KEY5]
Jadimex,
hout is
onze
zuurstof

Maak vandaag nog een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak via ons contactformulier, of spring gewoon eens binnen tijdens de openingsuren. Dankzij onze centrale ligging zijn wij vanuit alle hoeken van België vlot bereikbaar.

Maak een afspraak
Maak een afspraak
Volg ons via:
Jadimex BV
Tiensesteenweg 225
3360 Lovenjoel (Korbeek-Lo)

Tel. 016/461 961
Fax. 016/460 935
info@jadimex.be
Ma. tem. vrij. : 8u - 17u
Zaterdag : Open tussen 8u en 12u
Zon- en feestdagen : Gesloten

Betalingsmogelijkheden